Entreeprijzen

Het Pakhuis is rolstoeltoegankelijk en goed te bezoeken voor blinden en slechtzienden. Honden (m.u.v. hulp- en blindengeleidehonden) zijn niet toegestaan.

Openingstijden

Groepen kunnen ook buiten de reguliere openingstijden op afspraak het museum bezoeken. Tijdens de officiële schoolvakanties (regio midden) is het museum van dinsdag t/m zaterdag geopend. In de Sinterklaasperiode wordt het museum het huis van Sinterklaas: ‘Het Pakjeshuis’. Zie voor het gehele programma www.hetpakjeshuisermelo.nl. Het museum is dan geheel in Sinterklaasstijl en is op woensdagmiddag, vrijdagavond en zaterdag voor publiek geopend.
LET OP: op christelijke feestdagen is Het Pakhuis gesloten.

Entreeprijzen

Kinderen 0 t/m 3
GRATIS

3 t/m 18
€ 2,75

Volwassenen
€ 4,50

Museumkaarthouders
GRATIS
Openingstijden

Het Pakhuis is geopend van:
1 april t/m 31 oktober dinsdag t/m zaterdag
10:30 - 16:30

1 november t/m 31 maart zaterdag en schoolvakanties
10:30 - 16:30


Groepen kunnen ook buiten de reguliere openingstijden op afspraak het museum bezoeken. Tijdens de officiële schoolvakanties (regio midden) is het museum van dinsdag t/m zaterdag geopend. Zie voor alle bijzondere vakantieactiviteiten www.hetpakhuisermelo.nl In de Sinterklaasperiode wordt het museum het huis van Sinterklaas: ‘Het Pakjeshuis’. Zie voor het gehele programma www.hetpakhuisermelo.nl. Het museum is dan geheel in Sinterklaasstijl en is op woensdagmiddag, vrijdagavond en zaterdag voor publiek geopend Op christelijke feestdagen is Het Pakhuis gesloten.

WOLF

te zien tot en met 10 november 2019

Wolven in Ermelo? Ja, wolven in Ermelo! De kranten hebben er de afgelopen tijd bol van gestaan: 'Wolven gespot, voor- en nadelen van de komst van de wolf, compensatieregelingen voor boeren..' Dat de wolf naar Ermelo komt staat vast, maar hoe goed kennen we deze nieuwe inwoner eigenlijk?

In WOLF maak je kennis met de vele gezichten van dit bijzondere dier. Ga op jacht als een wolf, ontdek hoe mens en wolf vroeger met elkaar omgingen. Dompel je onder in sprookjes, legendes en sagen en word onderdeel van de roedel. Aan het eind van de tocht sta je oog in oog met de wolf.

Educatie
Jonge kinderen maken in de tentoonstelling kennis met de ‘Sprookjeswolf’, een wolf die net als zijn opa en vader sprookjeswolf zou willen worden. Maar ja, hoe gaat dat als je vegetariër bent en geen oma’s en Roodkapjes wilt opeten?

Duur expositie
WOLF is tot en met zaterdag 9 november te bezoeken. 


Nog meer te zien: Oog in Oog met de Romeinen

Rond 170 na Chr. hebben de Romeinen rondgedwaald op de Ermelose Heide. Hoe zijn ze hier terechtgekomen? Wat deden ze hier? En wie troffen ze hier aan?

Treed in de voetsporen van de Romeinen. Ontdek hoe zwaar een militaire bepakking is en volg een opleiding tot Romeins soldaat.

Vaste Collectie

In het depot van Het Pakhuis liggen vele schatten van de Veluwe verborgen voor het publiek. Via deze link naar de website van Erfgoed Gelderland krijgt u een indruk van onze collectie. Mocht u interesse hebben onze collectie te onderzoeken of in te zetten voor een (kunst)project, neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken