Groepen kunnen het museum op afspraak ook buiten de openingstijden bezoeken. Bel of mail ons gerust om de mogelijkheden te bespreken. 

Kijk voor het programma en de actuele openingstijden van Het Pakjeshuis (Sinterklaasperiode) op wwww.hetpakjeshuisermelo.nl 

Let op: Het museum is gesloten op zondag en maandag (ook in de schoolvakanties) en op christelijke feestdagen.

Voor educatieve programma's en arrangementen hanteert het museum aparte tarieven.
Kijk bij 'Plan je bezoek' voor meer informatie of neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.


Entreeprijzen

Kinderen 0 t/m 3
GRATIS

4 t/m 18
€ 2,75

Volwassenen
€ 4,50

Museumkaarthouders
GRATIS
Openingstijden

Het Pakhuis is geopend van:
1 april t/m 31 oktober dinsdag t/m zaterdag
10:30 - 16:30

1 november t/m 31 maart zaterdag en schoolvakanties
10:30 - 16:30


Groepen kunnen ook buiten de reguliere openingstijden op afspraak het museum bezoeken. Tijdens de officiële schoolvakanties (regio midden) is het museum van dinsdag t/m zaterdag geopend. Zie voor alle bijzondere vakantieactiviteiten www.hetpakhuisermelo.nl In de Sinterklaasperiode wordt het museum het huis van Sinterklaas: ‘Het Pakjeshuis’. Zie voor het gehele programma www.hetpakhuisermelo.nl. Het museum is dan geheel in Sinterklaasstijl en is op woensdagmiddag, vrijdagavond en zaterdag voor publiek geopend Op christelijke feestdagen is Het Pakhuis gesloten.

WOLF
tot en met 10 november 2019

Wolven in Ermelo? Ja, wolven in Ermelo! De kranten hebben er de afgelopen tijd bol van gestaan: 'Wolven gespot, voor- en nadelen van de komst van de wolf, compensatieregelingen voor boeren..' Dat de wolf naar Ermelo komt staat vast, maar hoe goed kennen we deze nieuwe inwoner eigenlijk?

In WOLF maak je kennis met de vele gezichten van dit bijzondere dier. Ga op jacht als een wolf, ontdek hoe mens en wolf vroeger met elkaar omgingen. Dompel je onder in sprookjes, legendes en sagen en word onderdeel van de roedel. Aan het eind van de tocht sta je oog in oog met de wolf.

Ook te zien
Rond 170 na Chr. hebben de Romeinen rondgedwaald op de Ermelose Heide. Hoe zijn ze hier terechtgekomen? Wat deden ze hier? En wie troffen ze hier aan? Treed in de voetsporen van de Romeinen. Ontdek hoe zwaar een militaire bepakking is en volg een opleiding tot Romeins soldaat.
Vaste tentoonstellingVrijdag 8 maart (Internationale Vrouwendag) openden Museum Het Pakhuis, Stichting Ermelo’s Kunstcollectief (StEK), Christelijk College Groevenbeek, Dorpsdichter Fiet van Beek en GV Sparta een nieuw project rondom het thema ‘gender’. Met een mix van kunst, dans en historische verhalen wordt aandacht besteed aan de rol van vrouw en man in kunst en maatschappij.
Vanaf 16 maart zal aansluitend op dit thema de tentoonstelling Vrouwen van Veldwijk te zien zijn in Museum Het Pakhuis en op Ermelo centraal. 
16 maart t/m 31 oktober 2019GeweestBlik op Ermelo is een tentoonstelling buiten de muren van het museum, waarbij de lokale geschiedenis van Ermelo wordt verbeeld in het straatbeeld. Het onderwerp van deze eerste editie is de middenstand, ondernemers van toen. Het project is gestart met de inrichting van de etalage van Enk 1. Hier zijn verhalen te lezen en objecten te zien van de bakker, de drogist en het postkantoor. Ondernemers zijn uitgenodigd aan te haken bij het project met een presentatie in hun eigen etalage. Bij Expert Ermelo, Jonker herenmode, Schoenmaker Wisse Bijman, Van Dam Juweliers en Kapsalon Hizi Hair zijn inmiddels presentaties te zien, te herkennen aan het gele ‘Blik op Ermelo kader’ op de winkelruit. Door het kader werp je een blik in het verleden. Meer zien? Ga naar de Enk 1 en scan de QR-codes, deze linken je naar een filmpje over de ondernemers van toen in Ermelo.
1 juni t/m 31 juli 2019


de Collectie van
Museum Het Pakhuis

In het depot van Het Pakhuis liggen vele schatten van de Veluwe verborgen voor het publiek. Via deze link naar de website van Erfgoed Gelderland krijgt u een indruk van onze collectie.