Entreeprijzen

Het Pakhuis is rolstoeltoegankelijk en goed te bezoeken voor blinden en slechtzienden. Honden (m.u.v. hulp- en blindengeleidehonden) zijn niet toegestaan.

Openingstijden

Groepen kunnen ook buiten de reguliere openingstijden op afspraak het museum bezoeken. Tijdens de officiële schoolvakanties (regio midden) is het museum van dinsdag t/m zaterdag geopend. In de Sinterklaasperiode wordt het museum het huis van Sinterklaas: ‘Het Pakjeshuis’. Zie voor het gehele programma www.hetpakjeshuisermelo.nl. Het museum is dan geheel in Sinterklaasstijl en is op woensdagmiddag, vrijdagavond en zaterdag voor publiek geopend.
LET OP: op christelijke feestdagen is Het Pakhuis gesloten.

Entreeprijzen

Kinderen 0 t/m 3
GRATIS

3 t/m 18
€ 2,75

Volwassenen
€ 4,50

Museumkaarthouders
GRATIS
Openingstijden

Het Pakhuis is geopend van:
1 april t/m 31 oktober dinsdag t/m zaterdag
10:30 - 16:30

1 november t/m 31 maart zaterdag en schoolvakanties
10:30 - 16:30


Groepen kunnen ook buiten de reguliere openingstijden op afspraak het museum bezoeken. Tijdens de officiële schoolvakanties (regio midden) is het museum van dinsdag t/m zaterdag geopend. Zie voor alle bijzondere vakantieactiviteiten www.hetpakhuisermelo.nl In de Sinterklaasperiode wordt het museum het huis van Sinterklaas: ‘Het Pakjeshuis’. Zie voor het gehele programma www.hetpakhuisermelo.nl. Het museum is dan geheel in Sinterklaasstijl en is op woensdagmiddag, vrijdagavond en zaterdag voor publiek geopend Op christelijke feestdagen is Het Pakhuis gesloten.

Voorjaarsvakantie in Museum Het Pakhuis

Van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het voorjaarsvakantie. Heb jij al leuke dingen gepland? Kom met je familie naar Museum Het Pakhuis!
In het leukste doe- en beleefmuseum van de Veluwe is altijd wat te doen.

Vooral in de schoolvakanties: dan is er elke dinsdagmorgen een speciaal programma voor de allerkleinsten en op woensdagmiddag een knutselmiddag. Word een wolvenexpert met de belevenisspeurtocht WIE is de WOLF. Papa’s, mamma’s, opa’s en oma’s mogen ook meedoen. Samen maken we er een onvergetelijk museumbezoek van. 


Deelname aan alle onderstaande activiteiten is gratis, je betaalt alleen museumentree.
let op: Museum Het Pakhuis is op zondag en maandag gesloten.


WOLF een tentoonstelling voor jong en oud.

Museum Het Pakhuis nodigt je uit om kennis te maken met de nieuwste bewoner van de Veluwe: de wolf! In de tentoonstelling ontdek je alles wat je zou moeten weten wanneer je de wolf tegen het lijf loopt. Maakt de komst van de wolf jou bang, of juist blij? Ga op onderzoek uit en deel je mening.  

Workshop - Schilderen met wolven
Zaterdag 23 februari
Maak een portret van de wolf onder begeleiding van Ermelose kunstenaars. Je leert eerst goed te kijken om daarna dat wat je ziet te verwerken op papier. Zie jij een facinerende nieuwe buur of een gevaarlijk roofdier? Leg je eigen kijk op de discussie rondom te wolf vast in je portret. 

Aanvang: 14.00
Duur: ongeveer 120 min
Geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf ongeveer 9 jaar


WIE is de WOLF?
Zaterdag 23 februari

Ga op jacht en onderzoek hoe wolven leven. Als je klaar bent met de speurtocht mag je je werkblad mee naar huis nemen. Kleur ‘m in en je hebt een prachtig document wat bewijst dat jij een wolvenexpert bent!

Aanvang: WIE is de WOLF is de gehele dag beschikbaar.
Het museum is geopend van 10.30 tot 16.30 uur
Duur: ongeveer 15 tot 30 minuten
Geschikt voor kinderen vanaf ong. 7 jaar


Kinderprogramma: SprookjesWolf
Dinsdag 26 februari

Ontmoet Wolfje die heel graag een sprookjeswolf wil worden, net als zijn vader en zijn opa. Maar om sprookjeswolf te worden, moet hij net als zijn voorouders iemand opeten. En dat wil hij niet! Gebruik je zintuigen en leer spelenderwijs van alles over sprookjes en wolven. 

Aanvang: 10.30
Duur: ongeveer 60 min
Geschikt voor kinderen tot ongeveer 9 jaar


Knutselmiddag WOLF
Woensdag 27 februari

Handjes uit de mouwen tijdens de woensdagmiddag knutselmiddag! Maak onder begeleiding van Ermelose kunstenaars je eigen museumstuk voor thuis geïnspireerd op de tentoonstelling WOLF. Meedoen is gratis en je hoeft je niet aan te melden. Doe gezellig mee!

Aanvang: 14.00 uur
Duur: ongeveer 30 min
Geschikt voor alle leeftijden


WIE is de WOLF?
Zaterdag 2 maart

Ga op jacht en onderzoek hoe wolven leven. Als je klaar bent met de speurtocht mag je je werkblad mee naar huis nemen. Kleur ‘m in en je hebt een prachtig document wat bewijst dat jij een wolvenexpert bent!

Aanvang: WIE is de WOLF is de gehele dag beschikbaar.
Het museum is geopend van 10.30 tot 16.30 uur
Duur: ongeveer 15 tot 30 minuten
Geschikt voor kinderen vanaf ong. 7 jaar