Entreeprijzen

Het Pakhuis is rolstoeltoegankelijk en goed te bezoeken voor blinden en slechtzienden. Honden (m.u.v. hulp- en blindengeleidehonden) zijn niet toegestaan.

Openingstijden

Groepen kunnen ook buiten de reguliere openingstijden op afspraak het museum bezoeken. Tijdens de officiële schoolvakanties (regio midden) is het museum van dinsdag t/m zaterdag geopend. In de Sinterklaasperiode wordt het museum het huis van Sinterklaas: ‘Het Pakjeshuis’. Zie voor het gehele programma www.hetpakjeshuisermelo.nl. Het museum is dan geheel in Sinterklaasstijl en is op woensdagmiddag, vrijdagavond en zaterdag voor publiek geopend.
LET OP: op christelijke feestdagen is Het Pakhuis gesloten.

Entreeprijzen

Kinderen 0 t/m 3
GRATIS

3 t/m 18
€ 2,75

Volwassenen
€ 4,50

Museumkaarthouders
GRATIS
Openingstijden

Het Pakhuis is geopend van:
1 april t/m 31 oktober dinsdag t/m zaterdag
10:30 - 16:30

1 november t/m 31 maart zaterdag en schoolvakanties
10:30 - 16:30


Groepen kunnen ook buiten de reguliere openingstijden op afspraak het museum bezoeken. Tijdens de officiële schoolvakanties (regio midden) is het museum van dinsdag t/m zaterdag geopend. Zie voor alle bijzondere vakantieactiviteiten www.hetpakhuisermelo.nl In de Sinterklaasperiode wordt het museum het huis van Sinterklaas: ‘Het Pakjeshuis’. Zie voor het gehele programma www.hetpakhuisermelo.nl. Het museum is dan geheel in Sinterklaasstijl en is op woensdagmiddag, vrijdagavond en zaterdag voor publiek geopend Op christelijke feestdagen is Het Pakhuis gesloten.

Kerstvakantie in Museum Het Pakhuis

Kom in de kerstvakantie naar Museum Het Pakhuis!
In het leukste doe- en beleefmuseum van de Veluwe is altijd wat te doen. Vooral in de schoolvakanties: dan is er elke dinsdagmorgen een speciaal programma voor de allerkleinsten en op woensdagmiddag een knutselmiddag. Papa’s, mamma’s, opa’s en oma’s mogen ook meekomen. Samen maken we er een onvergetelijk museumbezoek van.


Deelname aan alle onderstaande activiteiten is gratis, je betaalt alleen museumentree.

WOLF een tentoonstelling voor jong en oud.
Museum Het Pakhuis nodigt je uit om in de kerstvakantie kennis te maken met onze nieuwste bewoner van de Veluwe: de wolf! In de gelijknamige expositie ontdek je wat je zou moeten weten wanneer je de wolf tegen het lijf loopt. Ken jij de wolf goed? Jong en oud ontdekt op zaterdag 22, zaterdag 29 december en zaterdag 5 januari welke gezichten de wolf heeft. Vergelijk je zintuigen met die van de wolf en kies iets van het wolvenmenu. Je wordt uitgedaagd een mening te vormen over de komst van de wolf: is de wolf gewenst of moeten we hem juist weren? 

Wie is de Wolf?
Ga op jacht als een wolf, ontdek hoe mens en wolf vroeger met elkaar omgingen, dompel je onder in sprookjes, legendes en sages en word onderdeel van de roedel. Aan het eind van de tocht sta je oog in oog met de wolf.

Aanvang: ‘Wie is de Wolf’ is de gehele dag beschikbaar. Het museum is geopend van 10.30 tot 16.30 uur
Duur: ongeveer 20 tot 40 min
Geschikt voor kinderen vanaf ong. 7 jaar

Knutselen met wolven
Wolven zijn eng, wolven zijn gemeen, wolven zijn hongerig…Op woensdagmiddag 2 januari starten we het jaar goed met een knutselmiddag met wolven. Wolven komen terug in verhalen, sprookjes en legendes. De wolf heeft in verhalen vaak een gemeen karakter. Maar dat geldt niet voor Bor de Wolf uit de Fabeltjeskrant! Welke wolven ken jij allemaal? Knutsel gezellig mee!

Aanvang: 14.00 uur
Duur: ongeveer 30 min
Geschikt voor alle leeftijden

Maak kennis met SprookjesWolf
Ontmoet op donderdag 3 januari om 10.30 Wolfje die heel graag een sprookjeswolf wil worden, net als zijn vader en zijn opa. Maar om sprookjeswolf te worden, moet hij net als zijn voorouders iemand opeten. En dat wil hij niet! Het wordt een spannend avontuur in museum Het Pakhuis waar kinderen alles ontdekken over sprookjes en wolven, maar ook over kiezen en consequenties. En ze ontmoeten het roofdier zo van heel dichtbij.

Aanvang: 10.30
Duur: ongeveer 60 min
Geschikt voor kinderen tot ongeveer 9 jaar

Wolf verandert loop van rivier
Wolven in Nederland? Daardoor verandert er nogal wat! We kunnen leren van de manier waarop andere landen in de wereld met de wolf zijn omgegaan. Met de herintroductie van de wolf lijkt in Yellowstone National Park bijvoorbeeld een stukje natuurlijk evenwicht te zijn hersteld. Op zaterdag 5 januari ben je om 14.00 van harte welkom om mee te gaan op een tour waarin je kennismaakt met de gevolgen van de komst van de wolf voor de Nederlandse natuur.

Aanvang: 14.00 uur
Duur: ongeveer 60 min
Geschikt voor alle leeftijden