Groepen kunnen het museum op afspraak ook buiten de openingstijden bezoeken. Bel of mail ons gerust om de mogelijkheden te bespreken. 

Kijk voor het programma en de actuele openingstijden van Het Pakjeshuis (Sinterklaasperiode) op wwww.hetpakjeshuisermelo.nl 

Let op: Het museum is gesloten op zondag en maandag (ook in de schoolvakanties) en op christelijke feestdagen.

Voor educatieve programma's en arrangementen hanteert het museum aparte tarieven.
Kijk bij 'Plan je bezoek' voor meer informatie of neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.


Entreeprijzen

Kinderen 0 t/m 3
GRATIS

4 t/m 18
€ 2,75

Volwassenen
€ 4,50

Museumkaarthouders
GRATIS
Openingstijden

Het Pakhuis is geopend van:
1 april t/m 31 oktober dinsdag t/m zaterdag
10:30 - 16:30

1 november t/m 31 maart zaterdag en schoolvakanties
10:30 - 16:30


Groepen kunnen ook buiten de reguliere openingstijden op afspraak het museum bezoeken. Tijdens de officiële schoolvakanties (regio midden) is het museum van dinsdag t/m zaterdag geopend. Zie voor alle bijzondere vakantieactiviteiten www.hetpakhuisermelo.nl In de Sinterklaasperiode wordt het museum het huis van Sinterklaas: ‘Het Pakjeshuis’. Zie voor het gehele programma www.hetpakhuisermelo.nl. Het museum is dan geheel in Sinterklaasstijl en is op woensdagmiddag, vrijdagavond en zaterdag voor publiek geopend Op christelijke feestdagen is Het Pakhuis gesloten.

Openingstijden en entreeprijzen

Openingstijden

1 november t/m 31 maart
elke zaterdag van 10.30 tot 16.30

1 april t/m 31 oktober en schoolvakanties regio midden
dinsdag t/m zaterdag 10:30 - 16:30

Het museum is gesloten op zondag en maandag.


Entreeprijzen

Museumkaarthouders GRATIS
Kinderen van 0 t/m 3 jaar GRATIS
Kinderen van 4 t/m 13 jaar € 2,75
Volwassenen € 4,50

Nu te zien

Route en parkeren 

Route vanaf de A28 
Neem de afslag Harderwijk-west, Ermelo. Aan het einde van de afslag ga je bij de verkeerslichten linksaf richting Ermelo. Vervolgens rijdt u ongeveer 3 km rechtdoor. Bij de vijfde rotonde gaat u de eerste afslag rechts naar het centrum van Ermelo. U vindt Het Pakhuis aan uw rechterzijde naast de molen.

Parkeren
De parkeerplaats achter de molen is tijdelijk niet te gebruiken, we raden je aan uit te wijken naar de omliggende woonwijken. In Ermelo zijn blauwe zone's, hier mag je slechts 1,5 uur parkeren.

Openbaar vervoer
Het Pakhuis bevindt zich op ongeveer 15 minuten loopafstand van het NS-station Ermelo. Je loopt hierbij alleen maar rechtdoor door de winkelstraat richting de molen. Naast de molen vindt u Het Pakhuis.

Groepsbezoek
Het Pakhuis Ermelo is uitermate geschikt om als groep te bezoeken. Dit kan onder begeleiding van een deskundige gids of onze educatieve medewerker. Het is ook mogelijk om zonder afspraak het museum te bezoeken als groep. Er is dan echter geen persoonlijke begeleiding mogelijk. De kosten bedragen bij een groepsbezoek op afspraak € 7,00 per persoon. Dat is inclusief een kopje koffie of thee en een koekje.

Kinderfeestje
Ben je bijna jarig of heb je wat te vieren, kom dan met je vriendjes en vriendinnetjes naar Het Pakhuis. De verjaardagspartijtjes duren twee uur. Per partijtje kunnen minimaal 8 en maximaal 12 kinderen deelnemen. De kosten zijn € 8,00 per persoon. Al je wensen stemmen we samen af bij het reserveren.  

Aanbod op maat
Het Pakhuis is buitengewoon geschikt voor het houden van lezingen, bedrijfsuitjes of een gezellige familiedag. Al deze activiteiten staan in het teken van erfgoed, natuur en milieu. Je kunt hierbij denken aan workshops, demonstraties en filmvertoningen. Er is altijd gelegenheid ingeruimd voor een rondleiding en een kopje koffie of thee. Wil je ook een bijzondere ervaring? Er is voor iedere groep een aanbod op maat beschikbaar. 
Interesse? Neem dan contact op via 0341 760 777 of via info@hetpakhuisermelo.nl

Mindervalide, blind of slechtziend
Het museum is volledig rolstoeltoegankelijk. Er is een lift en een aangepast toilet aanwezig. Aan de voorzijde van het Molenaarsplein is een invalideparkeerplaast. Kom je met een groep mindervaliden? Neem dan contact op voor de mogelijkheden.

Blinden en slechtzienden kunnen in Het Pakhuis een reis terug in de tijd maken. Voor de tentoonstelling Oog in Oog met de Romeinen zijn er braillepanelen gedrukt en er is een brailleboek aanwezig met alle teksten. Ook zijn er loepen aanwezig om de teksten te vergroten. Met uitzondering van blindengeleidehonden is het niet toegestaan huisdieren mee te nemen in het museum. 

Het is mogelijk om een speciale beleefrondleiding te krijgen door Oog in Oog met de Romeinen. Interesse?

Stuur een mail naar info@hetpakhuisermelo.nl of bel met 0341-760 777 voor meer informatie.

In het leukste doe- en beleefmuseum van de Veluwe is altijd wat te doen!