Entreeprijzen

Het Pakhuis is rolstoeltoegankelijk en goed te bezoeken voor blinden en slechtzienden. Honden (m.u.v. hulp- en blindengeleidehonden) zijn niet toegestaan.

Openingstijden

Groepen kunnen ook buiten de reguliere openingstijden op afspraak het museum bezoeken. Tijdens de officiële schoolvakanties (regio midden) is het museum van dinsdag t/m zaterdag geopend. In de Sinterklaasperiode wordt het museum het huis van Sinterklaas: ‘Het Pakjeshuis’. Zie voor het gehele programma www.hetpakjeshuisermelo.nl. Het museum is dan geheel in Sinterklaasstijl en is op woensdagmiddag, vrijdagavond en zaterdag voor publiek geopend.
LET OP: op christelijke feestdagen is Het Pakhuis gesloten.

Entreeprijzen

Kinderen 0 t/m 3
GRATIS

3 t/m 18
€ 2,75

Volwassenen
€ 4,50

Museumkaarthouders
GRATIS
Openingstijden

Het Pakhuis is geopend van:
1 april t/m 31 oktober dinsdag t/m zaterdag
10:30 - 16:30

1 november t/m 31 maart zaterdag en schoolvakanties
10:30 - 16:30


Groepen kunnen ook buiten de reguliere openingstijden op afspraak het museum bezoeken. Tijdens de officiële schoolvakanties (regio midden) is het museum van dinsdag t/m zaterdag geopend. Zie voor alle bijzondere vakantieactiviteiten www.hetpakhuisermelo.nl In de Sinterklaasperiode wordt het museum het huis van Sinterklaas: ‘Het Pakjeshuis’. Zie voor het gehele programma www.hetpakhuisermelo.nl. Het museum is dan geheel in Sinterklaasstijl en is op woensdagmiddag, vrijdagavond en zaterdag voor publiek geopend Op christelijke feestdagen is Het Pakhuis gesloten.

Entreeprijzen

Kinderen 0 t/m 3 GRATIS

3 t/m 13 € 2,75

Volwassenen € 4,50

Museumkaarthouders GRATIS

Openingstijden

Zomerseizoen 1 april t/m 31 oktober
Elke dinsdag t/m zaterdag 10:30 - 16:30

Winterseizoen 1 november t/m 31 maart 
Zaterdag en in schoolvakanties 10:30 - 16:30


Entreeprijzen

Openingstijden


Bij het leukste doe- en beleefmuseum van de Veluwe is altijd iets te doen!Nu te zien in Museum Het Pakhuis: WOLF

Wolven in Ermelo? Ja, wolven in Ermelo! De kranten hebben er de afgelopen tijd bol van gestaan: 'Wolven gespot, voor- en nadelen van de komst van de wolf, compensatieregelingen voor boeren..' Dat de wolf naar Ermelo komt staat vast, maar hoe goed kennen we deze nieuwe inwoner eigenlijk?

In WOLF maak je kennis met de vele gezichten van dit bijzondere dier. Ga op jacht als een wolf, ontdek hoe mens en wolf vroeger met elkaar omgingen. Dompel je onder in sprookjes, legendes en sagen en word onderdeel van de roedel. Aan het eind van de tocht sta je oog in oog met de wolf.

Educatie 
Jonge kinderen maken in de tentoonstelling kennis met de ‘Sprookjeswolf’, een wolf die net als zijn opa en vader sprookjeswolf zou willen worden. Maar ja, hoe gaat dat als je vegetariër bent en geen oma’s en Roodkapjes wilt opeten?

Duur expositie
WOLF is tot en met zaterdag 9 november te bezoeken. 

Verder te zien: het verhaal van Ermelo

Maak kennis met de eeuwenoude geschiedenis van Ermelo. Op de Veluwe liggen ontzettend veel grafheuvels. Ze herinneren ons aan de vroegste bewoners van dit gebied. Wat leren we aan de hand van hun begrafenis- en crematierituelen?

Voordat jij voet op Ermelose bodem zette, liepen hier Romeinse soldaten! Treed in hun voetsporen en sta ‘Oog in Oog met de Romeinen’. Weet jij hoe zwaar een militaire bepakking is? Van welk materiaal is een maliënkolder gemaakt en hoe voelt dat aan? Volg een opleiding tot soldaat en bouw je eigen triomfboog.